eikona_kefalidas

 

       
 Ενότητα : ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ

logotipo_ATAS
Parousiasi
Λίστα παρουσιάσεων

eisagogi_stin_texnologia
ergaleia_kai_mixanes
energia_kai_isxis
metafores_kai_epikoinonies
georgiki_texnologia
diagramma_epilogis_atomikou_ergou
sxediazo_tin_kataskei_mouΠαρουσιάσεις μαθητών(-τριών)

Το μέλλον της αυτοκίνησης

tileorasi+L_C_D


oikologika_mesa_metaforas

doriforikes_epikinonies

metatropes_energias    Μετατροπές     ενέργειας


Ιστορική_εξέλιξη_του_ραδιφώνου


                                                           ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Α! ΤΑΞΗΣ

     Η χρήση του προγράμματος  του powerpoint συμπληρώνει  και υποστηρίζει οποιαδήποτε μέθοδο διδασκαλίας, όπως και τα υπόλοιπα πολυμέσα , αλλά πιστεύω ότι στο μάθημα της τεχνολογίας ,όπου η μία διδακτική ώρα την εβδομάδα αποδεικνύεται ελάχιστη για την πραγματοποίηση των ποικίλων δραστηριοτήτων που προβλέπονται στην ύλη του μαθήματος, επιτρέπει να εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος. Αποτελεί μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας – αρκετά ελκυστική για τους μαθητές ,επειδή συμμετέχουν με περισσότερες αισθήσεις στην διαδικασία της μάθησης και έχει αποδειχθεί ότι επιδρά στην διατήρηση της προσοχής των μαθητών σε υψηλά επίπεδα. Επίσης πολλές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν υλικό για ανάθεση εργασίας στο σπίτι , για προετοιμασία παρουσίασης σεμιναρίου , πρίν από συζήτηση στο κύριο μέρος του μαθήματος και τέλος πρίν από σχετικό φύλλο έργου που μπορεί να δοθεί για συμπλήρωση στους μαθητές.

          Στον σύνδεσμο έχουν συμπεριληφθεί προς το παρόν 7 παρουσιάσεις – κυρίως για τα εισαγωγικά θεωρητικά μαθήματα – με προσθήκη ήχων , μουσικής και αποσπασμάτων από ταινίες .Όλες οι παρουσιάσεις περιλαμβάνονται σε φακέλλους με τα σχετικά αρχεία των πολυμέσων που έχουν προστεθεί σ΄αυτές και χρειάζεται η αποσυμπίεση τους με το πρόγραμμα winzip. Από την μεταφόρτωση – ανάλογα με την έκδοση του PP ίσως κάποια πολυμέσα δεν λειτουργούν στην προβολή παρουσίασης. Οι παρουσιάσεις για να αποφεύγεται η επεξεργασία από μαθητές-με στόχο την χρήση τους για σχολικές εργασίες , ανοίγουν ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ , αν όμως κάποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορώ να τις στείλω-με δυνατότητα επεξεργασίας - είτε σε παλαιότερη έκδοση του προγράμματος είτε σε μορφή ΠΑΚΕΤΟ σε CD που καλύπτει όλες τις παλαιότερες μορφές του PPΤ. Παρακάτω περιγράφεται η διαδικασία μετατροπής παρουσίασης 2007 σε παλαιότερες μορφές.Άνοιγμα μιας παρουσίασης του PowerPoint 2007 σε παλαιότερη έκδοση του PowerPoint

A. Αποθήκευση της Office PowerPoint 2007 Παρουσίασης του Microsoft Office PowerPoint 97-2003 :
                         Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ανοίξετε την Office PowerPoint 2007 παρουσίαση (.pptx) σε παλαιότερη έκδοση του PowerPoint, μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφό της που να είναι συμβατό με PowerPoint 97-2003.
1. Στο Office PowerPoint 2007, ανοίξτε την παρουσίαση που θέλετε να αποθηκεύσετε ως αρχείο PowerPoint 97-2003.
2. Κάντε κλικ στο Κουμπί του Microsoft Office Eikonidio_office , τοποθετήστε το δείκτη στο βέλος δίπλα στην επιλογή Αποθήκευση ως και κατόπιν κάντε κλικ στο στοιχείο Παρουσίαση PowerPoint 97-2003. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως.
3. Στο πλαίσιο Όνομα αρχείου, πληκτρολογήστε ένα όνομα για την παρουσίασή σας ή απλώς δεχθείτε το προτεινόμενο όνομα αρχείου.
4. Στη λίστα Αποθήκευση σε, επιλέξτε τη θέση στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε την παρουσίασή σας ή μην κάνετε τίποτα για να αποδεχτείτε την θέση που προτείνεται.
5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση. Το αρχείο αποθηκεύεται ως αρχείο παρουσίασης του Microsoft Office PowerPoint 97-2003 (.ppt), το οποίο μπορείτε να ανοίξετε στις εκδόσεις PowerPoint 97 έως 2003.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Για να μην επιτρέψετε τη μετατροπή των γραφικών SmartArt και των αντικειμένων της παρουσίασής σας σε εικόνες bitmap, αποθηκεύστε ένα αντίγραφο της Office PowerPoint 2007 και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε ένα αντίγραφο ως αρχείο PowerPoint 97-2003. Οι εκδόσεις PowerPoint 97-2003 δεν αναγνωρίζουν τα νέα γραφικά SmartArt και τα οπτικά αντικείμενα που είναι διαθέσιμα στο Office PowerPoint 2007 και θα τα μετατρέψουν σε εικόνες bitmap για να διατηρήσουν την εμφάνισή τους. Δεν μπορείτε να αλλάξετε ορισμένα στοιχεία των εικόνων bitmap, όπως είναι το πλάτος γραμμής, το χρώμα γεμίσματος και άλλες εξειδικευμένες ιδιότητες του Office PowerPoint 2007.
Β. Λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων και μετατροπέων για προηγούμενες εκδόσεις του PowerPoint:
Για να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε την Office PowerPoint 2007 παρουσίαση σε προηγούμενη έκδοση του PowerPoint χωρίς να την αποθηκεύσετε πρώτα με μορφή αρχείου προηγούμενης έκδοσης, μπορείτε να κάνετε λήψη του πακέτου συμβατότητας του Microsoft Office για τις μορφές αρχείων 2007 Office Word, Excel και PowerPoint.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:Το 2007 Microsoft Office System υποστηρίζει μετατροπείς για προγράμματα Office 2000, Office XP και Office 2003 και οι μετατροπείς υποστηρίζουν Microsoft Windows 2000 και νεότερες εκδόσεις. • Σε υπολογιστή που έχει εγκατεστημένη έκδοση του PowerPoint παλαιότερη από Office PowerPoint 2007, κάντε ένα από τα εξής: Κάντε λήψη και εγκατάσταση του Πακέτου συμβατότητας του Microsoft Office για τις μορφές αρχείων 2007 Office Word, Excel και PowerPoint από την τοποθεσία Κεντρική σελίδα στοιχείων λήψης του Microsoft Office στο Web. Αφού εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις και τους μετατροπείς, όλες οι Office PowerPoint 2007 παρουσιάσεις που ανοίγετε μετατρέπονται αυτόματα και μπορείτε να τις επεξεργαστείτε και να τις αποθηκεύσετε. Οι δυνατότητες και η μορφοποίηση που υπάρχουν μόνο στο Office PowerPoint 2007 ενδέχεται να μην εμφανίζονται σε προηγούμενες εκδόσεις του PowerPoint, αλλά είναι διαθέσιμες εάν αποθηκεύσετε και, στη συνέχεια, ανοίξετε ξανά την παρουσίαση στο Office PowerPoint 2007. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τη μορφοποίηση που ενδέχεται να μην εμφανίζεται, ανατρέξτε στην ενότητα Δυνατότητες που αλλάζουν ή χάνονται όταν ανοίγετε μια παρουσίαση PowerPoint 2007 σε προηγούμενη έκδοση του PowerPoint. • Ανοίξτε την παρουσίαση Office PowerPoint 2007. Εάν δεν έχετε κάνει λήψη και εγκατάσταση του Πακέτου συμβατότητας, θα εμφανιστούν οδηγίες PowerPoint 2007.
Δείτε επίσης
Χαρακτηριστικά που αλλάζουν όταν ανοίγετε μια παρουσίαση του PowerPoint 2007 σε προηγούμενη έκδοση του PowerPoint .
Καθορίστε εάν μια παρουσίαση του PowerPoint 2007 είναι συμβατή με προηγούμενες εκδόσεις του PowerPoint .
Μορφές αρχείου που υποστηρίζονται στο PowerPoint 2007 .
Χαρακτηριστικά που χάνονται όταν ανοίγετε μια παρουσίαση, που δημιουργήθηκε σε προηγούμενη έκδοση του PowerPoint, στο PowerPoint 2007 .
Χρήση του PowerPoint 2007 για άνοιγμα ή αποθήκευση μιας παρουσίασης σε άλλη μορφή αρχείου .


                                  
 ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

eikonidio_format_factory

Καταλαμβάνει μικρό χώρο και μνήμη. Μετατροπή όλων των δημοφιλών βίντεο, ήχων, εικόνων. Επισκευή κατεστραμμένων αρχείων βίντεο και ήχου. Μείωση μεγέθους αρχείων πολυμέσων. Υποστήριξη αρχείων πολυμέσων για iPhone, ipod και άλλων κινητών συσκευών. Απλή επεξεργασία εικόνων Zoom κ.ά. 

Mπορείτε να το κατεβάσετε από την διεύθυνση
http://download.cnet.com/FormatFactory/3000-2194_4-10968547.html
( στα Ελληνικά ).                        
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗΣ-ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ WINRAR & WINZIP
         Επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση και κατεβάστε το
 http://www.computercare.gr/7zip-rar-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD/